![Rhubarb and ricotta bread and butter pudding Rhubarb and ricotta bread and butter pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3BEBC4AC-41BD-4C53-A9A3-5C0445B69E73/Derivates/4BC35CF4-3D6C-4C0F-8799-C5ACF18A8D0D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 339.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Hearty seafood chowder
45 Min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Gin and tonic drizzle cake
1 Std.
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Coconut butter cake
1 Std.
Apple sponge pudding
1h 20min
Caribbean carrot cake
2h 10min