Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 339.6 mg
Alternatywne przepisy
Leek and cheddar pudding
1h 20 min
Custard
10min
Mushroom risotto
30 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Cauliflower gratin
1h
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Apple sponge pudding
1h 20 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Lemon delicious
1h 5 min
Traditional Apple pie
1h 30min