![Gerstenbackmalz Gerstenbackmalz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad21dd12-42c7-4ece-b2b7-83bbac9a7d82/Derivates/84797054-d6c7-4aa7-bfd2-fd815f28e997.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gerstenkörner (Nacktgerste), unbehandelt (siehe Tipp)
- Wasser zum Spülen und Einweichen
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Toastbrot
16 Std.
Buttermilchbrot
18 Std.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Roggensauerteig
96klst 20 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min