Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelpolster
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 14 godz. 40 min
14 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Vorbereitung
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend mit Schale (große Kartoffeln halbiert)180 g
Hauptteig
-
Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96080 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700460 g
-
frische Hefe10 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Honig10 g
-
Butter15 g
-
Kartoffelstärke20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
769 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Bier-Ähren
14 godz.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Vinschgerl
14 godz.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min