Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Vorbereitung
- 500 g Wasser
- 180 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale (große Kartoffeln halbiert)
Hauptteig
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 460 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 10 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 10 g Honig
- 15 g Butter
- 20 g Kartoffelstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 769 kJ / 188 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oberländer
14h 30min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Dinkel-Wolke
16h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min