Urządzenia i Akcesoria
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
15 - 20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
300 g awokado bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g chrzanu tartego, śmietankowego ze słoika
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.6 g
Kalorie
577.8 kJ /
138 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min