Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 300 g awokado, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 80 g chrzanu tartego, śmietankowego, ze słoika
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.8 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z rzeżuchy
5min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Sos gribiche
20 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Dip z łososia z koperkiem
10min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Jajka faszerowane awokado
40 min