
Urządzenia i Akcesoria
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
15 - 20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
300 g awokado bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g chrzanu tartego, śmietankowego ze słoika
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138 kcal /
577.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Roladki z ogórka
30 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50 min
Dressing z kozim serem
10 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
"Masło" z awokado
10 min