Dip chrzanowy z awokado i bazylią
TM5 TM6

Dip chrzanowy z awokado i bazylią

3.7 (35 ocen)

Składniki

  • 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 300 g awokado, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 80 g chrzanu tartego, śmietankowego, ze słoika
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
577.8 kJ / 138 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
10.2 g
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy