Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kluski ziołowe
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. bazylia, natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek), tylko liście
-
200 g mleka
-
¾ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
60 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
150 g kaszy manny
-
masło ilość do natłuszczenia Varomy
-
1 jajko
Barszcz czerwony
-
500 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
700 g wody
-
150 g białego wina
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
100 g śmietany
-
1 łyżka białego octu winnego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1386 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 godz.
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min