
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kluski ziołowe
-
mieszanych ziół, świeżych (np. bazylia, natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek), tylko liście10 - 15 g
-
mleka200 g
-
masła, niesolonego pokrojonego na kawałki60 g
-
soli morskiej¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
kaszy manny150 g
-
masło ilość do natłuszczenia Varomy
-
jajko1
Barszcz czerwony
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki500 g
-
wody700 g
-
białego wina150 g
-
koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
mąki pszennej25 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
pieprzu, mielonego1 szczypta
-
śmietany100 g
-
białego octu winnego (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1386 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min