Barszcz czerwony, ziołowe kluski

Barszcz czerwony, ziołowe kluski

4.3 215 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Kluski ziołowe
  • mieszanych ziół, świeżych (np. bazylia, natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek), tylko liście
    10 - 15 g
  • mleka
    200 g
  • masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
    60 g
  • soli morskiej
    ¾ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • kaszy manny
    150 g
  • masło ilość do natłuszczenia Varomy
  • jajko
    1
Barszcz czerwony
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    500 g
    500 g czerwonych buraków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki
  • wody
    700 g
  • białego wina
    150 g
  • koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • mąki pszennej
    25 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • pieprzu, mielonego
    1 szczypta
  • śmietany
    100 g
  • białego octu winnego (opcjonalnie)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...