
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 230 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
100
g de farine de blé complet
lub 100 g de farine de châtaigne - 300 g de farine à pain type Manitoba
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive extra vierge pour huiler
La garniture
- 1500 g d'eau
- 150 g de haricots verts frais coupés en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de mozzarella coupée en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de fromage crescenza (voir "Variante(s)")
- 10 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- farine de blé complet pour fariner
- 50 g de pesto de basilic (opcjonalnie)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 503 kcal / 2106 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 54 g