Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon
- 50 g de beurre
- 550 g de blancs de poireau
- 600 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., et 2 c. à soupe (25 g) pour les poireaux
- 4 cuisses de chapon pas trop grosses
- 120 g de riesling
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs (MaÏzena) délayée dans 1 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2690 kJ / 645 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
13h
Bœuf bourguignon
2sa 30 dk
Blanquette de veau
1h
Bœuf bourguignon
1h 25min
Mignons de porc à l'époisses
1sa 15 dk
Caille au pain d'épices et cassis
1h
Filet de bar sauce aux courgettes
1h
Filets de merlan en papillote de poireau
45 dk
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1sa 30 dk
Sauté de veau Marengo
55 min
Cassoulet au confit de canard
1 godz. 10 min
Blanquette de veau vapeur
1 godz. 10 min