Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 4 cailles, désossées et prêtes à cuire
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 130 g de foie gras de canard cru
- 400 g d'eau
- 100 g de pommes de terre, coupées en dés
- 400 g de céleri-rave, coupé en dés
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'échalotes
- 20 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 658 kJ / 157 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Osso-buco
1h 20 min
Alicuit de canard
1h
Agneau confit aux pruneaux
1h 40min
Paupiettes de veau aux olives
50min
Poulet rôti farci
1h 50 min
Royale de moules marinières au muscadet - Eric Guérin
3h 20min
Magret de canard à la myrtille
1h 10min
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1h 45min
Parmentier d'agneau
2h 5min
Poule au pot béarnaise
2h 15min
Feuilleté de poisson aux vapeurs d'agrumes
1h
Paupiette de veau à l'orange
1h 15 min