Crème parmentière au saint-marcellin

Crème parmentière au saint-marcellin

4.5 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de pommes de terre détaillées en dés
    200 g
  • de bouillon de volaille
    ½ cube
  • d'eau
    250 g
  • de fromage type saint-marcellin, coupé en morceaux
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    280 g
  • de jambon sec
    4 tranches
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 200 kcal / 833 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...