Buchweizen-Schmarren mit Tomatensalat

Buchweizen-Schmarren mit Tomatensalat

3.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier (Kl. M), getrennt
    5
  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Milch
    150 g
  • Buchweizen-Mehl
    120 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    8 Prisen
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Butter
    40 g
  • Gewürzgurken abgetropft, in Stücken, ca. 3 EL Sud aufgefangen
    80 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (2 cm)
    3
  • Weißweinessig
    4 EL
  • Senf scharf
    1 TL
  • Pflanzenöl
    5 EL
  • Babyspinat
    100 g
  • Emmentaler in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Tomaten in Scheiben
    3
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2492 kJ / 595 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...