Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Bulgur, grobkörnig
- 950 g Wasser
- 2 ¾ TL Salz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 120 g Erdnusscreme, fein
- 40 g Balsamico, dunkel
- 50 g Sojasauce
- 20 g Honig, flüssig
- 70 g Olivenöl
- 20 g Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- 250 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 350 g Rotkohl, in Stücken
- 400 g rote Paprika, in Stücken
- 70 g Lauchzwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 70 g Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1486 kJ / 355 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25 Min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 Min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Kartoffel-Linsen-Salat
45 Min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 Std. 45 Min
Orientalischer Kartoffelsalat
2 Std.
Blumenkohl-"Taboulé"
10 Min
Kürbis-Taboulé
10 Min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 Min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 Min