Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
Sauce
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 1 EL Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Belag
- 150 - 200 g Radicchio, in Stücken
- 100 g Schinken, in Scheiben (z.B. Pancetta)
- 1 - 2 EL Crema di Balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2319 kJ / 555 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Winterlicher Flammkuchen
2h
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Speck-Apfel-Quiche
2h
Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat
1 Std.
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1 Std. 35 Min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1h 10min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 Std. 20 Min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 godz. 25 min
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1 Std.
Spitzkohl-Flammkuchen
1h 40min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min