Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten
TM6 TM5

Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten

3.2 ( 10 ocen )

Składniki

Teig

  • 2 - 3 Stängel Basilikum abgezupft
  • 200 g Weizenkörner
  • 50 g Mehl
  • 100 g Ricotta
  • 100 g Wasser
  • ½ TL Natron
    lub ½ TL Backpulver
  • 30 g natives Olivenöl
  • 1 TL Salz

Belag

  • 250 g Tomaten in Scheiben (3 mm)
  • 50 g altbackenes Brötchen in Stücken
  • 30 g Parmesan in Stücken
  • 20 g Pecorino in Stücken
  • 1 - 2 Knoblauchzehen
  • 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
  • 2 - 3 Prisen Oregano, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
471 kcal / 1971 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
6.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy