Pizza auf ligurische Art

Pizza auf ligurische Art

4.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Wasser
    230 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Vollkorn-Weizenmehl
    100 g
    100 g Kastanienmehl
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Wasser
    1500 g
  • grüne Bohnen in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Crescenza Käse
    150 g
    150 g Ricotta
  • Milch
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Basilikum-Pesto
    50 g
  • natives Olivenöl zum Beträufeln
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 503 kcal / 2106 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...