Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 200 g de chocolat noir à pâtisser, cassé en morceaux
- 30 g de gingembre confit, coupé en petits morceaux
- 200 g de crème liquide entière
Le biscuit à rouler
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 2 c. à soupe de lait
- 100 g de farine de blé, tamisée
- 20 g de gingembre confit, coupé en tout petits bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies allégés au chocolat
30min
Gaufres bâtonnets
1hod. 30min
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15min
Brioches ourson
10h
Sauce béchamel
20 min
Pizza couronne
2j 30 menit
Génoise
50min
Décembre - Bûche choco caramel
50min
Bûche royale
3h 50 min
Bûche chocolat-cassis
1u. 45min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min