Streusel

Streusel

3.8 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte levée
  • 100 g de lait entier
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • ½ c. à café de sel
  • 350 g de farine de blé
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
Le streusel
  • 200 g de farine de blé
  • 100 g de beurre doux bien froid et coupé en morceaux
  • 150 g de cassonade
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 50 g d'eau
  • 25 g de sucre glace maison

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 531 kcal / 2236 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...