Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte levée
- 100 g de lait entier
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- 350 g de farine de blé
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le streusel
- 200 g de farine de blé
- 100 g de beurre doux, bien froid et coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 50 g d'eau
- 25 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2236 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1 Std. 30 Min
Kouglof alsacien
4óra 20p
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1sa 10 dk
Brioche tressée à la cannelle
3h
Vanille Kipferl
35min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Spritzbredele
25min
Butterbredele
2h 30min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kougelhopf
2u. 55min
Spätzles aux girolles
50min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min