Edamamebohnen mit Garnelen

Edamamebohnen mit Garnelen

4.0 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Garnelen, roh, geschält, TK aufgetaut, abgetropft
    400 g
    400 g Garnelen, roh, geschält, frisch
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    1 TL
  • neutrales Öl
    15 g
  • Edamamebohnen aufgetaut (siehe Tipp)
    150 g
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Sesamöl
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 694 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...