Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Limetten, unbehandelt
- 1 EL Erdnussöl
- 4 Frühlingszwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 2 rote Chilischoten, frisch, halbiert
- 30 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 2 EL Kokoscreme
- 30 g Koriander
- 1000 g Wasser und etwas mehr kochendes Wasser zum Blanchieren der Salatblätter
- 4 frische Lachsfilets, ohne Haut (à ca. 100 g)
- Salz nach Geschmack
- Pfeffer nach Geschmack
- 4 Blätter Kopfsalat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wan-Tan-Ravioli mit Ziegenkäse und Sauce Pistou
40 min.
Meeresfrüchte Korma
40 min.
Garnelen Xacuti
1h 20min
Indisches Lammcurry
1h 30 min.
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1hod. 50min
Meeresfrüchte Korma
40 min.
Schnelles Lamm Dhansak
50 min.
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2h 15min
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50 min.
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1h 20min
Garnelen Bhuna
30min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15 min.