Kartoffelsalat mit Lachs und Avocado

Kartoffelsalat mit Lachs und Avocado

4.3 62 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Kartoffeln, festkochend mit Schale
    1000 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Sesam
    3 EL
  • Schwarzkümmel-Samen
    2 EL
  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Zitronenschale, gerieben
    1 Prise
  • Joghurt, 3,5% Fett
    300 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    3
  • Cherry-Tomaten halbiert
    200 g
  • Avocado groß, reif, in Stücken (1 cm)
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 2716 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 9.3 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...