Gegrillter Lachs mit Currysalz

Gegrillter Lachs mit Currysalz

4.7 104 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Curry scharf
    1 gestr. TL
  • Fleur de Sel
    1 gestr. EL
  • rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
    1
  • Salatgurke streifig geschält, halbiert, entkernt, in Stücken
    1
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2
  • Limette Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Mango, reif in kleinen Stücken
    1
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 1693 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...