Wersje kompatybilne
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle al basilico
- 300 g di farina tipo 0
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 10 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate, tritate finemente
Condimento
- 2700 g di acqua
- 6 pomodori San Marzano maturi
- 1 spicchio di aglio
- 5 - 6 foglie di basilico, lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 120 g di olive nere denocciolate (taggiasche)
- 70 g di pecorino romano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Sugo al basilico
1h 10 min
Sugo alla puttanesca
45min
Pasta alla Norma leggera
1h
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Sugo all'arrabbiata
20 min
Spaghetti alla "Norma"
1h 30min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 min