Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

4.3 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle al basilico
  • di farina tipo 0
    300 g
  • uova (da 60 g circa)
    3
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di foglie di basilico fresche lavate e asciugate, tritate finemente
    10 g
Condimento
  • di acqua
    2700 g
  • pomodori San Marzano maturi
    6
  • spicchio di aglio
    1
  • foglie di basilico lavate e asciugate
    5 - 6
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    2 pizzico
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di olive nere denocciolate (taggiasche)
    120 g
  • di pecorino romano grattugiato
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 564 kcal / 2360 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...