![Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22D0A993-E0B1-441F-879D-D748DE7A289C/Derivates/623375A5-8A4E-4135-96ED-F973101334A4.jpg)
Wersje kompatybilne
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle al basilico
- 300 g di farina tipo 0
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 10 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate, tritate finemente
Condimento
- 2700 g di acqua
- 6 pomodori San Marzano maturi
- 1 spicchio di aglio
- 5 - 6 foglie di basilico, lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 120 g di olive nere denocciolate (taggiasche)
- 70 g di pecorino romano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1hod.
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4 Std. 10 Min
Pappardelle umbre al pomodoro
1hod.
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2hod. 5min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Sugo al tonno
45 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Pasta fredda alle verdure
1hod.