Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 140 g de betteraves crues, émincées en très fines rondelles
- 100 g de framboises surgelées
- 20 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de vinaigre balsamique
- 15 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 345.2 kJ / 82.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min
Menu light - Petites betteraves vapeur, sauce citron-moutarde
55min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Carottes à l'orange et au cumin
40min
Fontainebleaux et coulis de cerises
4 godz. 40 min
Pommes farcies aux fruits secs
1u.
Poireau à la moutarde
35min
Poireaux vinaigrette au miso
35min
Salade de champignons aux deux citrons
1h 15min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1h 10min
Tatin d'endives
1u. 20min
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 Min