Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di olio extravergine di oliva, + q.b. per ungere
- 50 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra (20 g)
lub 1 bustina di lievito secco - 250 g di acqua, tiepida
- 600 g di farina + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 300 g di mozzarella, a pezzi
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
-
600
g di salsiccia di maiale, affumicata, a pezzi (2-3 cm)
lub 600 g di salsiccia cruda, a pezzi (2-3 cm) - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2784 kJ / 665 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con riso alle zucchine e carote
45 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Focaccia alle olive
2h 20min
Muffin alla vaniglia e gocce di cioccolato al vapore
55min
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Tris di cioccolato
4 Std.
Rotoli di tacchino al gorgonzola
1 Std.
Empanada di tonno
1h 10min
Quiche ai 4 formaggi
45 Min
Frittata soffice alle patate
1h 15min