Spezzatino di agnello

Spezzatino di agnello

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di rosmarino fresco solo gli aghi
    3 rametti
  • di timo fresco solo le foglie
    3 rametti
  • di salvia fresca
    5 foglioline
  • cipolla (150 g), tagliata in due metà
    1
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio di oliva
    20 g
  • di pancetta a fette, a pezzi (3 cm)
    70 g
  • di carne di agnello per spezzatino, disossata a pezzi
    750 g
  • di sale + q.b.
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco + q.b.
    ½ cucchiaino
  • carote a rondelle (1-2 cm)
    2
  • gambi di sedano a rondelle (1-2 cm)
    2
  • di dado per brodo (di carne o vegetale)
    2 cucchiai
    2 cubetti di dado per brodo, (di carne o vegetale)
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g
  • di vino bianco, secco
    200 g
  • di acqua
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 393 kcal / 2479 kJ
Białko 44.3 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3.925 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...