Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini

Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini

4.1 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di aglio
    2 spicchi
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 - 3 rametti
  • di pomodori ciliegino a metà
    400 g
  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    40 g
  • di funghi porcini secchi precedentemente ammollati in acqua tiepida per 20 min. e strizzati
    15 - 20 g
  • di melanzane la polpa a cubetti (1-2 cm)
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pasta secca tipo bucatini
    350 g
  • di pepe, macinato fresco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 476 kcal / 1992 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...