Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
400
g di farina manitoba
lub 400 g di farina per pizza - 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 60 - 80 g di peperone giallo, a cubetti (1 cm)
- 60 - 80 g di peperone rosso, a cubetti (1 cm)
- 500 g di funghi champignon, puliti, a fette sottili
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 peperoncini rossi piccanti freschi, senza semi
- 20 g di latte, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olive croccanti
1小时 30 分钟
Crostata di formaggio Gruviera
Ninguna valoración
Panini di San Gallo
26h 30min
Gratin di patate
1小时 10 分钟
Fagotto napoletano
2h 15min
Focaccine fantasia
2óra 5p
Lasagne classiche
2小时
Panini Pita
2小时
Empanada di tonno
1小时 10 分钟
Calzone
2 godz. 50 min
Treccia bernese
1h 45min
Biscotti di linz
3 godz. 15 min