Pizza di patate

Pizza di patate

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • burro per imburrare
Impasto
  • 50 g di Parmigiano a pezzi
  • 500 g di patate a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe
  • 50 g di panna
  • 1 uovo
  • 2 cucchiaini di maizena
  • 50 g di fiocchi d'avena (senza glutine)
Farcitura
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di olio di oliva
  • 300 g di pomodori tagliati in quattro spicchi
  • ½ cucchiaino di maggiorana
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe macinato
  • 1 cucchiaino di granulato per brodo (senza glutine)
  • 250 g di mozzarella a fettine
  • preparato di erbe aromatiche secche per pizza (senza glutine) q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 548 kcal / 2294 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...