Polpette al sugo

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 40 g di pane fresco o raffermo, a pezzi
  • 80 g di latte
  • 100 g Parmigiano, a pezzi
  • 6 - 12 rametti di prezzemolo fresco
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa di pomodoro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di cipolle a spicchi
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 448.5 kcal / 1876.6 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...