Polpette al sugo

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • di pane fresco o raffermo, a pezzi
    40 g
  • di latte
    80 g
  • Parmigiano, a pezzi
    100 g
  • di prezzemolo fresco
    6 - 12 rametti
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di carne trita di manzo
    400 g
  • uova
    2
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Salsa di pomodoro
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolle a spicchi
    200 g
  • di passata di pomodoro
    600 g
  • di sale
    5 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 448.5 kcal / 1876.6 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...