Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spicchi di aglio
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 900 g di carne di agnello per spezzatino, disossata, (3 cm x 3 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato
- ½ cucchiaio di paprica
- 2 cucchiai di aceto
- 1 rametto di timo fresco
- ½ cucchiaino di origano fresco
- 1 foglia di alloro secca
- 50 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.84 g
- Węglowodany
- 1.17 g
- Tłuszcz
- 30.57 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Gugelhopf veloce
Brak ocen
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1sa 30 dk
Pasta con salsa al tonno
30 Min
Penne alla puttanesca
35 dk
Spaghetti al sugo di pancetta
35 dk
Torta di mandorle con cioccolato bianco
2 godz. 50 min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 Min
Condimento con senape e aceto balsamico
10 Min
Sugo alla bolognese
3 Std. 15 Min
Purè di patate nature
55min