Pesto alla siciliana

Pesto alla siciliana

4.6 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 vasetti

Składniki

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
  • 50 g di mandorle pelate
  • 250 g di pomodori ramati, spellati e privati dei semi
  • 1 mazzetto di basilico fresco le foglie lavate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senza anima
  • 150 g di ricotta vaccina scolata dal siero
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 245 kcal / 1025 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 2.1 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...