Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 250 g di pomodori ramati, spellati e privati dei semi
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 150 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Pesto alla genovese
20 min
Pesto di pomodori secchi
10 min
Pesto di ricotta e noci
10 min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pesto alla trapanese
20 min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 min
Pesto rosso
15 Min