Pesto alla siciliana

Pesto alla siciliana

4.6 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 vasetti

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
    80 g
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di pomodori ramati, spellati e privati dei semi
    250 g
  • di basilico fresco le foglie lavate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio (opcjonalnie) senza anima
    1
  • di ricotta vaccina scolata dal siero
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    120 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 245 kcal / 1025 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 2.1 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...