![Pesto alla siciliana Pesto alla siciliana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8328D1FB-FCA2-4F1C-8913-A1991D7B1E37/Derivates/38B6E87C-523D-406E-B6C1-B3D264C6D8B7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 250 g di pomodori ramati, spellati e privati dei semi
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima (opcjonalnie)
- 150 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pesto alla genovese
20 Min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 Min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 Min
Pesto alla trapanese
20 Min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1 Std.
Pesto di ricotta e noci
10 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Pesto rosso
15 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Pesto di pistacchi
10 Min