Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1000 g di trippa precotta a listarelle (circa 1,5 cm - v. consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40min
Trippa alla romana
2h
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10 min
Crostini con crema di milza
1h
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa all'empolese
1h 15 min
Lampredotto
1h 20min
Peposo toscano
1h 30min
Trippa alla trasteverina
45min
Trippa in umido
1h 10 min
Paté di fegatini
30min