![Trippa alla fiorentina Trippa alla fiorentina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF0D0362-99A4-4B46-8ADB-F97489C0C9FE/Derivates/B8656204-1BC2-4C0F-9618-077772BA3679.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1000 g di trippa precotta a listarelle (circa 1,5 cm - v. consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Lampredotto
1 Std. 20 Min
Trippa in umido
1h 10min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25 Std. 40 Min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10min
Trippa alla trasteverina
45min
Trippa in rosso con patate
1h 30min
Cinghiale in umido
1h 45min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min