Peperoni ripieni

Peperoni ripieni

3.8 138 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di scalogno
  • 2 spicchi di aglio
  • 600 g di zucchine a pezzi
  • 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 3 peperoni gialli
    3 peperoni rossi
  • 400 g di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro ben sgocciolato
  • 30 g di pangrattato
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 3 cucchiai di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate tritate
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 pizzico di peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale a piacere
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato a piacere
  • 400 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...