Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri

Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri

3.8 15 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 50 min
5 Portionen

Składniki

Chimichurri-Sauce
  • Knoblauchzehen
    2
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • frische Korianderblätter
    10 g
  • frische Petersilienblätter
    10 g
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • natives Olivenöl extra
    100 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Chiliflocken, getrocknet
    ½ TL
  • Zitrone Saft ausgepresst
    ½
Sirloin Steak mit Erdäpfeln
  • Wasser
    600 g
  • heurige Erdäpfel ungeschält, geviertelt
    700 g
  • natives Olivenöl extra
    2 EL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Sirloin-Steaks (gesamt ca. 1000 g)
    3 - 4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 574 kcal / 2409 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...