Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Zitronengras
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 2 rote Chilischoten, frisch, halbiert, entkernt
- 30 g rote Currypaste
- 60 g Tom-Yum-Paste (siehe Tipp)
- 800 g Wasser
- 250 g Kokosmilch
- 20 g Fischsauce
- 15 g Zitronensaft
- 20 g Weißwein, trocken
- 200 g Shimejipilze, frisch (siehe Tipp)
- 400 g Garnelen, TK, ungeschält, ohne Kopf
- 400 g Fischfilet, in Würfeln (5 cm)
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Scharfe Garnelensuppe
35 min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 godz.
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min
Andalusische Fischsuppe
50min
Garnelencurry mit Topinambur
45 min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 godz. 15 min