![Garnelensuppe mit Zitronengras Garnelensuppe mit Zitronengras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19EC91DD-A55F-461F-BA2D-0786079269DB/Derivates/d3b66c19-0c07-47ff-b168-7f69a5569030.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Zitronengras
- 8 Garnelen, roh, mit Kopf und Schale, groß
- 2 Schalotten
- 30 g Butterschmalz oder Ghee
- 80 g Tomatenmark
- 200 g Noilly Prat
- 250 g Sahne
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 30 g Butter, kalt
- 2 - 3 Spritzer Tabasco
- 1 EL Worcester-Sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1988 kJ / 478 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Kokos-Suppe
45 Min
Thai-Hähnchen in Wan-Tan-Schalen
45 Min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Bouillabaisse
1 Std.
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35 min
Krebssuppe
45 Min
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25h
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 Min
Rindercarpaccio mit Trüffel-Mayonnaise
25 Min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 Min