Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Zitronengras
- 8 Garnelen, roh, mit Kopf und Schale, groß
- 2 Schalotten
- 30 g Butterschmalz oder Ghee
- 80 g Tomatenmark
- 200 g Noilly Prat
- 250 g Sahne
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 30 g Butter, kalt
- 2 - 3 Spritzer Tabasco
- 1 EL Worcester-Sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1988 kJ / 478 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krebssuppe
45 min
Bouillabaisse
1h
Meeresfrüchte Korma
40 min
Kokossuppe mit Garnelen
35 min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 min
Hähnchen-Kokos-Suppe
45 min
Riesengarnelen in Cognac
20 Min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min