Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)

Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)

4.0 212 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zitronengras äußere Schicht entfernt, in Stücken (2 cm)
    2 Stängel
  • rote Chilischoten, frisch nach Wunsch entkernt
    3 - 6
  • Kaffir Limonenblätter, getrocknet
    3
  • frischer Ingwer in Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Schalotten halbiert
    70 g
  • Hühnerfond
    720 g
  • Shiitakepilze, frisch in Scheiben (3 mm)
    60 g
  • Fischsauce
    40 g
  • Zucker
    2 TL
  • Tom-Yum-Paste
    2 EL
  • Garnelen, roh, geschält
    200 g
  • Limettensaft
    2 EL
  • Koriander gehackt
    4 Stängel
  • Frühlingszwiebel halbiert, längs in feine Streifen geschnitten
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 448 kJ / 107 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...