Glasnudelsalat mit Rindfleisch

Glasnudelsalat mit Rindfleisch

3.8 65 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Bio-Limette
    1
  • frische rote Chilischote entkernt, nach Schärfe und Geschmack
    ½ - 1
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • frischer Ingwer geschält, in dünnen Scheiben
    3 cm
  • brauner Zucker
    1 TL
  • Sesamöl
    1 EL
  • Rumpsteak vom Rind
    300 g
  • Cocktailtomaten
    200 g
  • Mungobohnensprossen, frisch
    100 g
    100 g Sojabohnensprossen, frisch
  • Minigurken
    200 g
  • Vermicelli Glasnudeln
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    30 g
  • frischer Koriander Blättchen abgezupft
    8 - 10 Stängel
  • frische Minze Blättchen abgezupft
    5 Stängel
  • Fischsauce
    1 EL
  • Sojasauce
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 43 g
Kalorie 2128 kJ / 507 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...