Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce

Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce

4.2 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
1 Stück

Składniki

Tempurateig
  • Mehl
    60 g
  • Speisestärke
    60 g
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    140 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver (opcjonalnie)
    ½ TL
Kokos-Teriyaki-Sauce
  • Kokosmilch
    100 g
  • Teriyaki-Sauce selbst gemacht (siehe Tipp) oder gekauft
    50 g
Gebackenes Thunfisch-Tatar
  • Thunfisch, frisch (evtl. große Sehnen entfernt), in Stücken
    300 g
  • Koriander
    3 Stängel
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Sesam hell und schwarz gemischt
    1 TL
    1 TL Sesam, hell
  • Salz
    ½ TL
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • neutrales Öl zum Frittieren
  • Nori-Blatt
    ¾
  • Mehl zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 1456 kcal / 6098 kJ
Białko 75 g
Tłuszcz 104 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...