![Peruanisches Ceviche Peruanisches Ceviche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/210096.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 Süßkartoffeln, ungeschält (je ca. 150 g)
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert
- 300 g Wolfsbarschfilets, frisch, ohne Haut
- 300 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut
- 150 g Limettensaft, frisch gepresst
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 2 EL frische Korianderblätter, etwas mehr zum Dekorieren
- ½ frische Chili, entkernt (z. B. Habanero)
- ½ TL Salz
- 50 g Muschelbrühe (siehe Variation) (opcjonalnie)
- 4 Eiswürfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 dk
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 dk
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 Std. 30 Min
Scharfe Garnelensuppe
35 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelen mit Queller und Thai-Basilikum
30min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Thunfisch-Avocado-Bowl
40 Min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 Std.
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Gazpacho Andalusia
40 Min