Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g medium-grain white rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 600 - 700 g chicken breasts, cut into slices (1 cm)
- 30 g soy sauce
- 15 g sesame oil
- 20 g brown sugar
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into julienne
- 400 - 500 g kimchi, cut into bite-size pieces, with juices (see Tips)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, for garnishing
- sesame seeds, toasted, for garnishing
- sambal oelek, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2430.3 kJ / 578.6 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1542.7 mg
Alternatywne przepisy
Asian chicken noodle salad
45 Min
Miso chicken and rice
1h 30min
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Crispy rice paper rolls
40 Min
Asian chicken noodle soup
1hod. 35min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Korean beef bowl
1 Std. 10 Min
Chicken pad thai
55 Min
Oil Free Honey Soy Chicken Cubes
15 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min