Kimchi chicken

Kimchi chicken

4.2 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • medium-grain white rice
    300 g
  • water
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • chicken breasts cut into slices (1 cm)
    600 - 700 g
  • soy sauce
    30 g
  • sesame oil
    15 g
  • brown sugar
    20 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    3
  • garlic cloves
    2
  • carrot cut into julienne
    1
  • kimchi cut into bite-size pieces, with juices (see Tips)
    400 - 500 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    1 sprig
  • sesame seeds toasted, for garnishing
  • sambal oelek to serve (optional - see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1542.7 mg
Białko 47.4 g
Kalorie 2430.3 kJ / 578.6 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...