Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only - 250 g water, plus extra as needed
- 1000 g fresh mussels, shells scrubbed and debearded
- 30 g eschalots, cut into halves
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli, small, deseeded if preferred
(opcjonalnie)
lub ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie) - 30 g extra virgin olive oil
- 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes, cut into halves
- 40 - 50 g tomato paste
- 1 pinch salt
- 350 g penne pasta or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tortellini soup
20min
Miso chicken and rice
1h 30min
Thai noodle and seafood salad
50 min
Mole verde with chicken
1h
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 min
Steamed Button Mushrooms
35 min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5 min
Mussels in coconut milk
25 min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min