Urządzenia i Akcesoria
Bliny z musem koperkowym i łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Mus koperkowy z łososiem
-
5 - 10 g koperku, świeżego
-
150 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
200 g serka śmietankowego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
Bliny
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
500 g mleka
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
50 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia blinów
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
602 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1397.2 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Gnocchi alla romana
2 godz.
Pamoczka grodzieńska
5 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Ossobuco po mediolańsku
1 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Sos romesco
1 godz. 25 min