
Urządzenia i Akcesoria
Bliny z musem koperkowym i łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Mus koperkowy z łososiem
-
koperku, świeżego5 - 10 g
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki150 g
-
serka śmietankowego200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soli2 - 3 szczypty
Bliny
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
mleka500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej50 g
-
jajka3
-
soli1 łyżeczka
-
olej do smażenia blinów
-
szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334 kcal /
1397.2 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
29.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
602 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska