Bliny z musem koperkowym i łososiem

Bliny z musem koperkowym i łososiem

4.0 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

Mus koperkowy z łososiem
  • koperku, świeżego
    5 - 10 g
  • wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
    150 g
  • serka śmietankowego
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    2 - 3 szczypty
Bliny
  • kaszy gryczanej, prażonej
    200 g
  • mleka
    500 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    50 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej do smażenia blinów
  • szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 334 kcal / 1397.2 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 602 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...