Bliny z musem koperkowym i łososiem

Bliny z musem koperkowym i łososiem

4.0 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

Mus koperkowy z łososiem
  • 5 - 10 g koperku, świeżego
  • 150 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
  • 200 g serka śmietankowego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty soli
Bliny
  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 500 g mleka
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • ½ łyżeczki cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia blinów
  • szczypiorek, świeży drobno pokrojony, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 334 kcal / 1397.2 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 602 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...