Wersje kompatybilne
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de almendras tostadas sin sal
- 90 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de manteca de cerdo
- 140 g de cebolla en trozos
- 8 dientes de ajo
- 70 g de tomate triturado en conserva
- 1200 g de carne de conejo en trozos grandes
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 hoja de laurel seca
- 120 g de brandy
- 120 g de agua
- 800 - 1000 g de patatas peladas y cortadas en rodajas de 1 cm aprox.
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2044 kJ / 489 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Conejo con ciruelas
45min
Conejo a las finas hierbas
50min
Conejo a la sidra
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Conejo con romesco y piñones
55min
Conejo con hierbas y cúrcuma
50min
Conejo guisado
30min
Ternera con setas al brandy
45min
Conejo al cava
1h
Conejo al ajillo con setas
40min
Conejo a la cazadora
50min
Conejo al tomillo
45min