Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 1 rodaja de bacalao fresco (de 600-700 g)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 6 dientes de ajo en láminas
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Lubina a la sal con patatas
30min
Merluza a la gallega
40min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bonito a la riojana
50min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Lubina en salsa de salmorreta
25min