Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 1 rodaja de bacalao fresco (de 600-700 g)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 6 dientes de ajo en láminas
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40 min
Bacalao con langostinos
1j
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Calamares encebollados
1j
Lubina en salsa de salmorreta
25 min
Bonito a la riojana
50 menit
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Bacalao con chirlas
45 Min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25 min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Bacalao Club Ranero
1j