Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 600 g de carne de ciervo en trozos pequeños
- 70 g de vino tinto
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco
- 1 - 2 cucharaditas de orégano seco
- 1 hoja de laurel seca
- 10 g de vinagre de jerez
- 15 g de cacao puro en polvo
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 236 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costillas al vino con arroz
1 godz.
Lentejas con oreja al vinagre balsámico
30 min
Pollo a la cerveza negra
45 min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 godz.
Pollo en pepitoria
45 min
Cocido madrileño
2 Std. 15 Min
Calamares en salsa de jengibre y soja con arroz - China
40 min
Estofado de ciervo con setas
1 godz.
Carrilleras al pimentón con verduras
1 godz. 20 min
Codornices en escabeche de boletus
25sa
Oreja a la madrileña (Madrid)
1u. 10min
Caldereta de cordero
50 min