Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 60 g de chalota
- 1 diente de ajo
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de harina
- 300 g de caldo de pescado
- 8 - 10 hebras de azafrán
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 725 kJ / 172 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas a la marinera
30 min
Patatas con almejas
40 min
Mariscada
3h 30min
Nécoras y cigalas al vapor
35 min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Berberechos al vapor con lima
20 min
Mejillones al limón
30 min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Mejillones al vino
30 min
Almejas a la sidra
15 Min