Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 60 g de chalota
- 1 diente de ajo
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de harina
- 300 g de caldo de pescado
- 8 - 10 hebras de azafrán
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 725 kJ / 172 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1u.
Crema de cangrejo
35min
Pulpo y rape amariscado
1h 15min
Almejas a la marinera
30min
Buey de mar relleno a la provenzal
2u.
Champiñones con jamón y gambas
20min
Almejas a la sidra
15min
Cigalas al ajillo
20min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Mariscada
3h 30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Arroz con bogavante
1u.