Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de brandy
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 trozo de guindilla roja (opcjonalnie)
- 20 chipirones frescos enteros rellenos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18.81 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1u.
Chipirones a la marinera
25min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Almejas a la marinera
30min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Besugo con patatas panadera
1u.
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Tigres
1u.
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min