Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de brandy
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 1 trozo de guindilla roja (opcjonalnie)
- 20 chipirones frescos enteros rellenos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18.81 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Besugo con patatas panadera
1h
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Calamares en su tinta
1小时 5 分钟
Almejas a la marinera
30 Min
Calamares a la americana
50min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Chipirones a la marinera
25 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Tigres
1h
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min