Calamar à la piperade

Calamar à la piperade

3.7 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 6 œufs
  • 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g d'oignons
  • 200 g de poivrons rouges coupés en quatre et épépinées
  • 400 g de tomates épépinées
  • 3 pincées de piment d'Espelette
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier frais
  • 30 g d'huile d'olive
  • 600 g d'anneaux de calamar
  • 500 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 335 kcal / 1400 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...