Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 150 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 70 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Olivenöl
- 600 g Lammkeule, ohne Knochen und Fettschicht, in Stücken (5-6 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 30 g Tomatenmark
- 150 g Rotwein, trocken
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 180 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 180 g Auberginen, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2622 kJ / 626 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2h
Ossobuco
1 Std. 20 Min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 godz. 50 min
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50min
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9h 15min
Lammragout mit Möhrencouscous
30 Min
Garnelen-Eintopf
45min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Irish Stew
1 godz. 30 min
Lammragout
1 Std.
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 Std.
Kalbsleber venezianisch
40 min