Provenzialisches Lammragout
TM6 TM5 TM31

Provenzialisches Lammragout

4.7 ( 105 ocen )

Składniki

  • 20 g Petersilie abgezupft
  • 150 g Schalotten
  • 2 Knoblauchzehen
  • 70 g durchwachsener Speck, geräuchert in Würfeln (1 cm)
  • 30 g Olivenöl
  • 600 g Lammkeule ohne Knochen und Fettschicht, in Stücken (5-6 cm)
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 30 g Tomatenmark
  • 150 g Rotwein, trocken
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
  • 180 g Zucchini in Würfeln (1 cm)
  • 180 g Auberginen in Würfeln (1 cm)
  • 50 g Oliven, schwarz, entsteint

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
626 kcal / 2622 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy