Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Koriander, frisch, abgezupft
- 1 grüne Chilischote, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel, geviertelt
- 60 g Tomaten, geviertelt
- 60 g Pflanzenöl
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- ¼ TL Chilipulver
- 2 Nelken
- 2 Kardamomkapseln
- 20 g Mandeln, gemahlen
- 150 g Kokosmilch
- 150 g Sahne
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 30 g Ghee
- 100 g Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut, ohne Gräten, in Stücken (2 cm)
- 100 g Tintenfischringe
- 12 Garnelen, roh, geschält, groß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kerala Fisch Curry
30 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1h 20min
Meeresfrüchte Korma
40min
Garnelen Bhuna
30 min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 godz.
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Garnelencurry mit Topinambur
45min